Tanıtım

FİZYOTERAPİ VE REHABİLİTASYON BÖLÜMÜ
 
Fizyoterapistler, hareket ve egzersiz, manuel terapi, elektroterapi, eğitim ve tavsiye yoluyla yaralanma, hastalık veya sakatlıktan etkilenen insanlara yardım eder. Hastaların ağrıyı yönetmelerine ve hastalıkları önlemelerine yardımcı olarak her yaştan insan için sağlığı korurlar.
 
Meslek, günlük yaşamı ve aktif hayat dönüşü kolaylaştırmaya yardımcı olur, insanların işlerinde kalmalarını sağlarken mümkün olduğunca bağımsız kalmalarına yardımcı olur.
 
Fizyoterapistlik uzman bir hekimin tanısı sonrası fizyoterapiye özgü değerlendirme yöntemlerini kullanarak yine birçoğu dünyada fizyoterapistler tarafından geliştirilmiş olan tedavi yaklaşımlarını planlayıp uygulamaya yönelik bilgi ve beceriyi kazanan, sağlık ve yaşam kalitesinin artırılmasında önemli görevleri olan bir meslektir.
 
Bölümümüz 2008 yılında Sağlık Bilimleri Fakültesi bünyesinde açılmıştır. 2009 yılında yüksek lisans eğitimi, 2017 yılında lisans eğitimi başlatılmıştır. 2008 den bu yana 5 yüksek lisans öğrencisi mezun edilmiş halen 8 öğrenci yüksek lisans eğitimine devam etmektedir.
 
MİSYON
Evrensel ve kültürel değerler ışığında, insan haklarına saygılı, yaşam boyu öğrenme, öğretme ve iletişim becerilerine sahip, mesleki ve bilimsel alanda yetkin fizyoterapist ve fizyoterapi rehabilitasyonun değişik alanlarında hizmet verecek sağlık profesyonelleri ve eğitimciler yetiştirmek, mesleki özerkliğin kazanılması için çalışmalar yapmak, multidisipliner çalışmalar yürütmek, lisansüstü eğitim ve araştırmalar yapmak, fizyoterapi rehabilitasyon hizmetini ve teknolojiyi toplum yararına sunmaktır.
 
VİZYON
Toplum sağlığı ve refahının geliştirilmesinde fizyoterapi ve rehabilitasyon alanını daha etkin hale getirmek, eğitim öncelikli hizmet ve politikalar üreterek, uluslararası bilimsel platformda izlenen ve kaynak gösterilen, mesleki otonomiye sahip, alanında saygın ve önder bir fakülte konumuna gelmektir.
  
İDARİ YAPILANMA
Doç. Dr. Üyesi Aynur OTAĞ  (Bölüm Başkanı)
Fikret ÖZKAN                       (Bölüm Sekreteri)
 
KURULLAR
Bölüm Kurulu
Doç. Dr. Aynur OTAĞ (Bölüm Başkanı)
Doç. Dr. Üyesi Selvin BALKİ
Dr. Öğr Üyesi Sinem SUNER KEKLİK
Prof. Dr. Hasan ELDEN

Bölüm Başkanı

Ana Bilim Dalı Başkanları

Bağlantılar

Araştırma

İletişim

Adres: Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü 58140 Kampüs/ SİVAS
 
Telefon: 0346 219 10 10/2065 (Bölüm Sekreteri)
 
Belgegeçer: 0346 219 12 61
 

E-Posta:  fizyoterapi@cumhuriyet.edu.tr

Yukarı