15. ULUSAL HEMŞİRELİK ÖĞRENCİ KONGRESİ ESKİŞEHİR?DE YAPILDI

Başlama Tarihi :   13.05.2016 Bitiş Tarihi :   20.05.2016

 Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü tarafından düzenlenen 15. Ulusal Hemşirelik Öğrenci Kongresi 28-29 Nisan 2016 tarihleri arasında Eskişehir’de yapıldı. Ana teması “Hemşirelik ve Teknoloji” olarak belirlenen, kongreye Hemşirelik Fakültesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü, Sağlık Yüksekokulu Hemşirelik Bölümü öğrencileri ve öğretim elemanları olarak yaklaşık 1100 kişi katıldı.

            Kongrenin ilk günü, kongreye katılan öğrencilerin okullarını ve üniversitelerini temsil etmek üzere flamalı geçişlerinin ardından, açılış konuşmaları ile başladı. “Hemşirelik ve Teknoloji” temasıyla eş zamanlı olarak A,B,C salonlarında panel ve sözel bildiri oturumları gerçekleşti. Kongrenin ikinci günü “Eğitim Teknolojileri”, “Hemşirelik Bilişimi”, “Hemşirelik ve Medya” konulu panellerle ve sözel bildiri oturumları ile devam etti.

15. Ulusal Hemşirelik Öğrenci Kongresi’ne Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü öğrencilerimiz üç sözel bildiri ve bir poster bildiri ile Arş.Gör.Dr. İlknur YILDIZ’ın danışmanlığında katılmıştır. Kongrenin ilk günü sabah oturumunda; Prof. Dr. Havva Tel danışmanlığında hazırlanan Begüm Öztürk ve Feride Gülen’in “Hemşirelik Öğrencilerinin Hemşirelik Yasası ve Yönetmeliğine İlişkin Bilgi Düzeyinin Belirlenmesi” başlıklı çalışması, öğleden sonraki oturumda; Yrd. Doç. Dr. Nilüfer Tuğut danışmanlığında hazırlanan İrem Civelek’in “Öğrenci Hemşirelerin Hasta Cinselliğine İlişkin Cinsel Tutum ve İnançlarının Belirlenmesi” başlıklı çalışması sözel bildiri sunulmuştur. Kongrenin ikinci günü ise sabah oturumunda; Arş.Gör.Dr. İlknur YILDIZ danışmanlığında hazırlanan Ayşegül Cömert, Özge Türkmen, Sultan Deniz Adıgüzel, Sevilay Yamaç’ın “Miyelomeningoselli Çocuğun Hemşirelik Bakımı: Olgu Sunumu” başlıklı çalışması poster bildiri olarak sunulmuştur. Aynı gün öğleden sonra ise Prof. Dr. Hatice Tel Aydın danışmanlığında hazırlanan Fetiye Çelik ve Gülçimen Gündüz’ün “Hemşirelik Öğrencilerinde Bireysel Yenilikçilik ve Atılganlık Durumunun Belirlenmesi” başlıklı çalışması sözel bildiri olarak sunulmuştur.

Kongre; ödül töreni ve kapanış konuşmalarının ardından, 2017 yılında “Ulusal Hemşirelik Öğrenci Kongresi”ni üstlenecek kurumun İstanbul Bahçeşehir Üniversitesi olarak belirlenmesi ile son buldu.

 

 

Yukarı