Hemşirelik Bursu Duyurusu

Başlama Tarihi :   02.09.2021 Bitiş Tarihi :   31.10.2021

https://www.vkv.org.tr/tr/burslar/hemsirelik-burslari-76

VEHBİ KOÇ VAKFI BURS REHBERİ
2021/2022
1. Devam Eden (Mevcut) Bursiyerler İçin Bilgi Güncelleme İşlemleri
--------------------------------------------------------------------------------------
Mevcut bursiyer bilgi güncelleme tarihleri: 13 Eylül-15 Ekim 2021
Geçen sene burs alan Mevcut Bursiyerlerimizin;
 Kullanıcı adı ve şifreleri ile www.vkv.org.tr “Burs Başvuruları” bölümünden “Üye Girişi” yaparak bilgilerini güncellemeleri,
 Bilgilerini güncelleyip kaydettikten sonra ise maillerine düşecek olan “formun çıktısını imzalayarak” ve “aşağıda istenilen belgeleri ekleyerek” 15 Ekim 2021 tarihine kadar okulun burs ofisine teslim etmeleri beklenmektedir.
Üniversite Burs Ofisi tarafından;
 Öğrencilerden gelen formların okul tarafından kontrollerinin yapılarak imza ve kaşelenmesi, istenilen ek belgelerle birlikte 22 Ekim 2021’e kadar Vehbi Koç Vakfı’na iletilmesi gerekmektedir.
Mevcut Bursiyer burs devam koşulları;  Ara sınıfların yılsonu başarı notunun en az, 100 üzerinden 60, 4 üzerinden 2,5 olması,  Önceki yıllardan başarısız dersinin olmaması,  Bir üst sınıfa geçmiş ve fiilen öğrenciliğinin devam ediyor olması,  Başka bir kurumdan karşılıksız burs almıyor olması,  Disiplin cezası almamış olması.

2. Yeni Bursiyer Adayları İçin Başvuru İşlemleri
---------------------------------------------------------------------------------------
Burs başvuru süreci: 13 Eylül- 15 Ekim 2021
Yeni Adayların;
 www.vkv.org.tr “Burs Başvuruları” bölümündeki “Kayıt Formundan” ön kaydını yaparak sonrasında maillerine gelecek olan linkten tekrar giriş yapıp başvurularını tamamlamaları,
 Bilgilerini kaydettikten sonra eğer mülakata girmeye hak kazanırlar ise maillerine düşecek olan formun çıktısını ve aşağıda istenilen belgeleri mülakat günü yanlarında hazır bulundurmaları gerekmektedir. (Mülakata katılacaklara maille bilgi verilecektir).

Yeni Aday burs başvuru koşulları:
 T.C. vatandaşı olmak,
 Örgün eğitim lisans öğrencisi olmak, (2.öğretim dahil değil)
 Eğitimi için maddi yardıma ihtiyacı olmak,
 Disiplin cezası almamış olmak,
 Başarı notunun en az, 100 üzerinden 60, 4 üzerinden ise 2,50 olması (ara sınıflar için),
 Başka bir kurumdan karşılıksız burs almıyor olmak,

Burs Başvuru formuna eklenecek belgeler;
1. 2021-2022 dönemine ait öğrenci belgesi (Okul onaysız ve eski döneme ait olan öğrenci belgeleri geçersiz sayılacaktır. E-devlet’ten alınabilir)
2. 2020-2021 dönemi notlarını gösterir okul onaylı transkript (Ekran görüntüsü not bilgileri geçersizdir)
3. Aile gelirini gösterir belgeler (Çalışanlar için; kurum onaylı bordro, Emekliler için; aylık maaşı gösterir belge, Çalışmayanlar için; 4A-4B-4C Hizmet Dökümü ve Sosyal Güvenlik Kayıt Belgesi, Serbest Çalışanlar için; gelir vergisi beyannamesi/ kurumlar vergisi beyannamesi dökümü (www.gib.gov.tr adresinden alınabilir), Tarım ve Hayvancılıkla Uğraşanlar için ; Ürün/hayvan varlığını gösterir belge ve gelir durum dökümü- E-devlet)
4. Vukuatlı Aile Nüfus Kayıt Örneği (Anne- Baba bilgilerinin de yer aldığı döküm, E-devlet’ten alınabilir)
5. Adli Sicil Kaydı (E-devlet’ten alınabilir)
6. KYK’dan burs/ kredi aldığınızı veya almadığınızı gösterir belge (Üniversite öğrencileri için/ E-Devlet’ten veya KYK’dan alınabilir)
7. Aileye ait ev/ araç olduğunu gösterir belgelerin kopyaları. Yoksa olmadığına dair belge. (E-devlet’ten alınabilir) (Yeni başvuranlar için)
8. Yasal Zorunluluk gereği “Kişisel Verilerin İşlenmesine ilişkin Aydınlatma ve Rıza Metni” başvuru formuna eklenmiştir. Başvuru formu ile birlikte bu belgenin de çıktısı imzalanarak evraklarla birlikte iletilmelidir.

 Sadece bursiyer olmaya hak kazanan öğrencilerin herhangi bir Yapı Kredi Bankası şubesinden öğrenci adına bir vadesiz mevduat hesabı açtırması gerekmektedir. Bu öğrencilerin banka hesap cüzdan fotokopilerinin Vehbi Koç Vakfı’na ayrıca gönderilmesi gerekmektedir.

Önemli Bilgiler:
 Geçtiğimiz yıl burs alan öğrencilerden mezun olanların veya bursu kesilenlerin yerine, kontenjan dahilinde, bursiyer seçimi yapılacaktır.
 Başvuru sistemi öğrencilerin belirtmiş olduğu cevaplara göre otomatik olarak puanlama yapmaktadır, gelen başvurular burs portalında yer alan okul kullanıcı sayfasında görünmektedir.
 Başvuru yapan tüm öğrencilerin maillerine başvuru formu gidecektir. Ancak sadece mülakata girmeye hak kazanan öğrencilerden “başvuru formunun çıktısı” ve “ek belgeleri” istenecektir.
 Seçilecek bursiyer sayısının 2-3 katı sayıda öğrenci ile mülakat yapılacaktır. Mülakata girmeye hak kazanan öğrencilerin form ve yukarıda istenilen belgeleri, mülakat gününde hazır bulundurmaları gerekmektedir.
 Öğrencilerin burs başvuru bilgilerinde eksik veya hata olması durumda, burs başvuru dönemi içerisinde (13 Eylül-15 Ekim 2021) öğrenciler kullanıcı adı ve şifresi ile portala giriş yapıp bilgilerini güncelleyebilir.
 Burs ödemeleri Aralık (3 aylık), Şubat (4 aylık) ve Mayıs (3 aylık) aylarında yapılmaktadır. Aksi bir durum olması halinde bilgi verilecektir.
Burs Programı hakkında
Sıkça Sorulan Sorulara erişmek için;

Yukarı